Logo [Vesihelmi]
Vauhdikas lasku isosta liukumäestä
 

Iloisten ihmisten vesihelmi

Vesihelmessä uinti ja kuntoilukausi jatkuvat koko vuoden, allasvesi on aina lämmintä eivätkä kuntosalilla säät vaihtele. Tervetuloa viihtymään ja nauttimaan Vesihelmen palveluista. Muistathan illanvietot, kokoukset ja muut kokoontumiset Vesihelmessä.

 

Uutiset

10.12.2021

Korona­passin tarkastukset alkavat Vesihelmessä - AVI:n ohjeet velvoittavat muitakin toimijoita


Lauantaina 11.12.2021 alkaen Vesihelmeen pääsee yli 16-vuotiaat ainoastaan näyttämällä koronapassia ja kuvallista henkilöllisyystodistusta. Kaikki yli 16-vuotiaat sisääntulijat esittävät koronapassinsa Vesihelmen kassahenkilölle. Linkki Forssan kaupungin tiedotteeseen asiasta.

Myös ryhmäliikuntaan osallistuvilta edellytetään koronapassia. Koronapassia ei vaadita alle 16-vuotiailta.Koronapassin edellytyksenä on joko saatu rokotesuoja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatesti tai todistus sairastetusta koronataudista. Kehotamme lataamaan tai tulostamaan paperisen koronapassin etukäteen Omakannasta.

Forssan kaupungissa on myös voimassa yleinen maskisuositus. Kasvomaskia ei tarvitse käyttää urheilusuorituksen aikana, eikä sen käyttöä edellytetä myöskään alle 12-vuotiailta.

 

AVI:n ohjeet velvoittavat myös seuroja

Forssan kaupunki edellyttää, että kaupungin tiloissa toimivat urheiluseurat ja muut toimijat noudattavat oma-aloitteisesti Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) ohjeita.

 


Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin aluetta koskevan päätöksen, jolla koronarajoituksia ulotetaan erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käyttöön. Tartuntatautilain pykälään 58 d perustuva päätös on voimassa 11.12.2021-31.1.2022, ja se koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja, esimerkiksi kauppoja, urheilutiloja, kirjastoja, museoita ja teattereita.

Päätöksen mukaan asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavien toimijoiden pitää järjestää toiminta niin, että asiakkaiden tai toimintaan osallistuvien henkilöiden tai seurueiden välisten lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Toimija voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja/tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä.

Tilan käytöstä vastaava toimija voi siis itse määritellä toimet, joilla lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä ehkäistään. Toimet täytyy kirjata suunnitelmaan, joka on pidettävä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien nähtävillä. Jos toimija edellyttää asiakkailta ja toimintaan osallistuvilta koronapassia rajoitusten vaihtoehtona, myös tieto siitä tulee kirjata suunnitelmaan.

Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja ja yleisiä saunoja. Muiden tilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

Linkki AVI:n tiedotteeseen.